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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Instrumentação. |
Data corrente: |
21/01/2015 |
Data da última atualização: |
29/08/2018 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
AISSA, N. L.; MONTES, C. R.; MILORI, D. M. B. P.; SILVA, W. T. L. da. |
Afiliação: |
DEBORA MARCONDES BASTOS PEREIRA, CNPDIA; WILSON TADEU LOPES DA SILVA, CNPDIA. |
Título: |
Análise da matéria orgânica de espodossolo profundo da Amazônia. |
Ano de publicação: |
2014 |
Fonte/Imprenta: |
In: JORNADA CIENTÍFICA - EMBRAPA SÃO CARLOS, 6., 2014, São Carlos, SP Anais... São Carlos: Embrapa Instrumentação: Embrapa Pecuária Sudeste, 2014. p. 53. Editores técnicos: João de Mendonça Naime, Caue Ribeiro, Maria Alice Martins, Elaine Cristina Paris, Paulino Ribeiro Villas Boas, Ladislau Marcelino Rabello. (Embrapa Instrumentação. Documentos, 57). |
ISSN: |
1518-7179 |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Instrumentação evento; Substâncias húmicas. |
Thesagro: |
Carbono; Extração; Húmus; Matéria Orgânica. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/116059/1/53COMPLETO-VI-Jornada.pdf
|
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Instrumentação (CNPDIA) |
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Biblioteca |
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Status |
URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Cerrados. Para informações adicionais entre em contato com cpac.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Cerrados. |
Data corrente: |
06/08/2021 |
Data da última atualização: |
31/03/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
SANTOS, J. T. C.; PETRY, F. C.; TOBARUELA, E. C.; MERCADANTE, A. Z.; GLORIA, M. B. A.; COSTA, A. M.; LAJOLO, F. M.; HASSIMOTTO, N. M. A. |
Afiliação: |
JOSÉ THIAGO DO CARMO SANTOS; FABIANE CRISTINA PETRY; ERIC DE CASTRO TOBARUELA; ADRIANA ZERLOTTI MERCADANTE; MARIA BEATRIZ ABREU GLORIA; ANA MARIA COSTA, CPAC; FRANCO MARIA LAJOLO; NEUZA MARIKO AYMOTO HASSIMOTTO. |
Título: |
Brazilian native passion fruit (Passiflora tenuifila Killip) is a rich source of proanthocyanidins, carotenoids, and dietary fiber. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
Food Research International, v. 147, 2021. |
Páginas: |
11 p. |
DOI: |
https://doi.org/10.1016/j.foodres.2021.110521 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Passiflora tenuifila is a Brazilian native passion fruit consumed by the local population and is a dietary source of bioactive compounds with potential biological activity. The aim of this study is to evaluate the nutritional value of P. tenuifila fruit and its bioactive compounds at two ripening stages. Three batches of fruit were collected at mature-green and ripe stages, and phenolic compounds, carotenoids, and polyamines were analyzed by HPLC- DAD and LC-MS/MS. The fruit is a good source of dietary fiber. Proanthocyanidin dimers are the major phenolic compounds (up to 84%) at both stages, followed by the C-glycosylated luteolin. Lutein and β-carotene are the major carotenoids, contributing up to 50% of total carotenoids. The OPLS-DA segregates the mature- green and ripe fruits, as carotenoids are responsible for this separation. In conclusion, passion fruit can be consumed at both stages of maturation without losses of bioactive compound contents or nutritional value. |
Palavras-Chave: |
Amadurecimento; Composto bioativo; Proantocianidina. |
Thesagro: |
Composto Fenólico. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Cerrados (CPAC) |
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